Piškotki

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. Piškotki nam pomagajo analizirati podatke o našem spletnem prometu in pomagajo izboljšati našo spletno stran na način, da jo prikrojimo interesom naših obiskovalcev. Te podatke uporabljamo le za analitične potrebe in jih nato odstranimo iz sistema.

Po načinu uporabe ločimo t.i. sejne (session) piškotke in dologročne (trajne) piškotke. Prvi se po zaprtju vašega brskalnika izbrišejo, dolgoročni piškotki pa ostanejo na vašem trdem disku. Pri ponovnem obisku našega spletnega mesta je tako nemudoma prepoznavno, da ste našo spletno stran že obiskali in katere nastavitve so bile za vas prednostne.

Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Piškotki vam pomagajo, da se lažje znajdete v množici informacij in funkcionalnosti, ki so vam na voljo, mi pa s pomočjo piškotkov beležimo obisk naše spletne strani in prilagajmo njen izgled potrebam in preferencam obiskovalcev spletne strani. Brskanje po naši spletni strani je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

Nekaj primerov uporabe piškotkov:

  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani,
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi.

Na naši spletni strani lahko z uporabo različnih funkcionalosti na vašo napravo dobite tudi piškotke Google in Youtube, oziroma le-te vaš piškotek ob obisku naše strani preberejo. Te strani lahko tako zbrane podatke uporabljajo za različne namene, od analitike, oglaševanja, pa do izboljšave svojih produktov.

Ne pozabite, shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom vašega brskalnika. Z izbiro ustreznih opcij v vašem brskalniku lahko shranjevanje piškotkov po želji kadarkoli omejite ali onemogočite, piškotke na vaši napravi pa lahko kadarkoli trajno zbrišete.

Če ne želite, da bi se piškotki beležili, jih morate onemogočiti v vašem brskalniku in pobrisati morebitne obstoječe, povezane z našim spletnim mestom.

Katere piškotke zbiramo na naših straneh

Zahtevani (1)
Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani, uporabo multimedijskih vsebin in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.

IME PONUDNIK NAMEN IZTEK VRSTA
cookie_notice_accepted svetangelov.com Piškotek za potrebe shranjevanja nastavitve o piškotkih. 29 dni HTTP

 

Statistika (5)
Statistični piškotki nam z anonimnim zbiranjem informacij pomagajo razumeti, kako se obiskovalci odzivajo pri obisku na spletni strani.

IME PONUDNIK NAMEN IZTEK VRSTA
__utma svetangelov.com Zbira podatke o uporabnikovem številu obiskov spletne strani, prav tako datum prvega in nedavnega obiska. Uporablja Google Analytics. 2 leti HTTP
__utmb svetangelov.com Beleži točen čas kdaj je uporabnik dosegel spletno stran. Uporablja Google Analytics za izračun trajanja obiska na strani. Seja HTTP
__utmc svetangelov.com Beleži točen čas kdaj je uporabnik zapustil spletno stran. Uporablja Google Analytics za izračun trajanja obiska na strani. Seja HTTP
__utmt svetangelov.com Za namene upočasnjevanja prometa na strežniku. Uporablja Google Analytics. Seja HTTP
__utmz svetangelov.com Zbira podatke od kod je prišel uporabnik, kateri spletni iskalnik je bil uporabljen, katera povezava je bila kliknjena in katera iskalna poizvedba je bila uporabljena. Uporablja Google Analytics. 6 mesecev HTTP

 

Izjava o piškotkih je bila nazadnje posodobljena 22. maja 2018 s strani Cookiebot.