Čudeži in dogodki (Se tudi vi sprašujete, če res obstajajo?)

12 Maj 2018
Marjetka Novak
3664
0

Čudeži, odprimo srce in um za skritih blagoslove

Čudeži, ali res obstajao, se sprašuje veliko ljudi?

V vesolju vlada nek red, tako v smislu našega znanstvenega razumevanja fizikalnih zakonov kot v smislu našega vsakodnevnega izkušanja narave. Vsi vemo, da bo riba na suhem hitro poginila; za to razlago ne potrebujemo fizike. Poleg tega je riba na suhem metafora za vse, kar ni na pravem mestu v »naravnem« toku stvari.

Naravni tok, razgrinjanje vsakega trenutka, poteka skladno z več zakoni, zaradi česar je nenehen tok urejen in do določene mere tudi predvidljiv. Višja znanost pogosto govori o verjetnosti, da se bo nekaj zgodilo. Sicer lahko na vse dogodke gledamo skozi lečo znanstvenega raziskovanja, a jih lahko tudi doživimo kot nekaj bolj mističnega, kot procese, ki delujejo na številnih ravneh.

Angelski svet je zgrajen na temeljni predpostavki: vse, kar obstaja, je izraz oživljajoče, brezmejne sile, ki je ni mogoče opisati ali spoznati. Že po definiciji je vse, kar imamo za to silo, manj, kot ta sila dejansko je. Če razmišljajoči um primerjamo z Ein Sof (brezmejnostjo), je to tako, kot če bi med seboj primerjali širino britvice in bilijon svetlobnih let.

Vendar pa um izkusi vsak trenutek takrat, ko se odvije. Resničnost izkuša na svoj sebi lasten način, dogodke obarva s svojim pogojevanjem, nagnjenji, sodbami, željami, odporom, in tako dalje. Vendar pa mi življenje doživljamo takšno, kakor ga vidimo mi, v najrazličnejših dogodkih. Ko naš um hoče pojasniti, zakaj in kako se nekaj zgodi, se domisli marsičesa. Če nek dogodek presega katerikoli vidik našega naravnega pogleda na stvari, ga uvrstimo med čudeže.

Dejansko marsičesa v življenju ni mogoče pojasniti, majhnih čudežev pa kar mrgoli. Že življenje sâmo je čudež. Teh vsakodnevnih izkušenj, običajnih dogodkov – povezanih z našim zdravjem, našimi odnosi, našo hrano, našim bivališčem – je ogromno. Običajno se majhnih čudežev niti ne zavedamo, dokler katerega od njih ni več. Takrat pa se nenadoma zavemo, kako ravnodušni in brezbrižni smo do stvari, ki jih v življenju potrebujemo in ki nas iz dneva v dan hranijo in ščitijo.

Ironično je, da večina čudežev deluje na skrite načine. Ko brzečemu avtomobilu poči sprednja guma, mi pa smo 15 metrov pred njim ali za njim, ko voznik izgubi nadzor nad vozilom, je velik čudež, če nas »za las zgreši«. Če bi bili ob avtomobilu takrat, ko je ušel izpod nadzora, bi se lahko zgodilo marsikaj. Ali to opazimo? Ali to poimenujemo čudež? Ali lahko rečemo, da nad nami bdi naš angel varuh?

Kadar se polnemu letalu ne pokvari motor, kadar se natlačena počitniška križarka v nevihti ne obrne naokoli, kadar v prenapolnjeni zgradbi ne zagori, se nam to ne zdi nič posebnega. Naravno je predpostavljati, da bo ves čas vse v redu. Šele kasneje lahko kdo odkrije razrahljano cev za gorivo, ki bi lahko eksplodirala v letalskem motorju, ali pa skoraj odlomljen čep na motorni gredi na ladji, zaradi katerega bi lahko mornarji izgubili nadzor nad ladjo v nevihti, če bi se zares odlomil, ali pa nekdo ravno še pravi čas opazi razpoko v plinski napeljavi v zgradbi – vse to so čudeži, ki jih nihče ne opazi.

V dnevnem časopisju ali na televiziji beremo oziroma gledamo primere, ko ni bilo nobenega skritega čudeža, kar je vodilo v tragedijo. Vendar pa je na vsak dogodek v novicah na milijone potencialnih novic, o katerih se ne poroča in ki se nikoli ne zgodijo. Kadar stvari tečejo kot po maslu – in običajno je tako – potem je močna izkušnja, če pomislimo, kakšno srečo imamo. Če pa se zamislimo, si ne moremo kaj, da ne bi bili neskončno hvaležni. V tej hvaležnosti samodejno odpremo srce in um za občudovanje skritih blagoslovov tako malih kot velikih čudežev, ki nam prežemajo življenje. Če smo iz dneva v dan hvaležni, naredimo pomemben korak v smeri povezovanja s skritimi, neznanimi svetovi usode in sreče, ki ves čas igrajo pomembno vlogo v našem vsakdanu.

Brezplačen BONUS: Odkrijte, kako se lahko enostavno in hitro povežete z angeli s pomočjo brezplačnih video nasvetov. Kliknite tukaj za takojšnji dostop! (informacijo delite tudi s svojimi prijatelji)

Vabim vas da si preberete tudi prispevek z naslovom Vrste angelov (klikni na naslov)(informacijo delite tudi s svojimi prijatelji)

Želite prejemati obvestila o: 

     • najnovejših angelskih nasvetih (video, audio, pisno)
     • spletnih meditacijah in spletnih tečajih
     • akcijah pri prodaji produktov: knjige, angelske karte, angelske esence
     • Potem izpolnite prijavnico tukaj spodaj in vpišite svoj e – naslov