Poučno! Angelologija [Nauk o angelih] mistike že od nekdaj zelo zanima

18 Maj 2018
Marjetka Novak
6033
0

Nauk o angelih, angelologija je vredno raziskati in se vanj poglabljati.

Nauk o angelih, angelologija mistike že od nekdaj zelo zanima. Verjamejo namreč, da bolj, ko razumemo, kako angeli delujejo, bolj lahko z njimi komuniciramo in delamo. Med najzgodnejše judovske mistike, za katere vemo, sodijo Eseni, ki jih tesno povezujemo z Zvitki z Mrtvega morja, ki so bili odkriti v kraju Kumran. Eseni so verjeli v do potankosti izpiljen sistem angelov varuhov, ki so bili za njih nebeški princi.

Angelske sile pa ne privlačijo le mistikov, ki angele pogosto priklicujejo s kontemplacijo, ampak tudi različne kulture marsikje po svetu. Že sama zamisel, da se lahko sporazumevamo z nečim onkraj naše resničnosti, nas tako privlači, da si o njej zastavljamo vprašanja skozi vso znano zgodovino. Ko združimo omembe različnih angelov, se razgrne na tisoče imen. Nenavadna imena, kot je recimo Zagzagael, ki se je razkril Mojzesu v gorečem grmu; Dubiel, angel varuh Perzijcev; Gezardija, angel varuh, zadolžen za vse na Vzhodu; Pesagnija, angel, zadolžen za južni del Zemlje; Petaja, angel Severa; Zebuliel, glavni angel Zahoda; Kafziel in Hizkiel, glavna angela pod nadangelom Gabrielom; in Zofiel ter Zadkiel, glavna angela pod nadangelom Mihaelom. In še bi lahko naštevali.

Z meditacijami in vprašanji se lahko obračamo na različne angele in nadangele. Ustna tradicija najpogosteje omenja nadangela Mihaela, Gabriela, Rafaela, Uriela in vrhovnega nadangela Metatrona, Sandalfona in Elijo. Vsak od teh arhetipov ima sebi lastne kvalitete in, kot bomo videli, vsakega od njih priklicujemo zato, da nas prepoji z določenimi močmi.

Pomembno opozorilo, ki si ga je treba zapomniti: Vedite se spoštljivo in z občutkom. Ugotovili boste, da tehnike za povezovanje s posameznimi angeli delujejo na številnih ravneh.

Brezplačen BONUS: Odkrijte, kako se lahko enostavno in hitro povežete z angeli s pomočjo brezplačnih video nasvetov. Kliknite tukaj za takojšnji dostop! (informacijo delite tudi s svojimi prijatelji)

Nauk o angelih pravi, angeli so povsod.

Pravijo, da nad vsako travno bilko lebdi angel, jo kliče in ji pravi: »Rasti!« Angel izpuhti takoj, ko opravi svojo nalogo, torej ko iz travne bilke izvabi željo po rasti. Že v naslednjem hipu se nad travno bilko pojavi drugi angel, ki zakliče: »Rasti!« In spet takoj izgine, potem pa se pojavljajo angeli vedno znova in znova, in travno bilko v vsakem trenutku na novo priganjajo, naj raste!

Za vsako travno bilko torej skrbi neskončno število angelov, ki jo priganjajo, naj raste. Enako velja za vsak listič, vsako živo bitje in celo vsak atom, vsak od njih ima svoje angele, ki ga priganjajo, naj se premika, naj leti, naj bo karkoli pač je. Ja, v vsakem valu, vsaki vibraciji, vsakem odtenku tega vesoljstva je nekaj skrivnostnega, kar lahko pojasnimo kot angele. V tem smislu so skoraj vsi angeli izraz življenja in stvarjenja; predstavljajo tisto silo, ki omogoča vsemu, da »je« tisto, kar je, in da še naprej »je«. Ti angeli predstavljajo vez in stalnost med Virom in stvarstvom, ki se razgrinja.

V ta pogled na angele je vključeno celotno vesolje.

Pa še zgodbi o Bileamu – pomislimo, da nas prav zdaj, ko sedimo ali stojimo, obdaja veliko angelskih oblik. 

Oslico, ki jo jahamo, imajo nekateri za naše telo; jaz si jo raje razlagam kot naš um. Um nas ponese kamorkoli hočemo. Če z njim znamo ravnati, nam je zvest služabnik. Um je lahko tudi trmasta mula; lahko za vsako ceno hoče storiti po svoje, kar pogosto tudi zares stori. Včasih se niti ne gane. To se zgodi takrat, ko ga zlorabimo. Vendar se um da izuriti in lahko nam dobro služi. Izurimo ga lahko z različnimi orodji. Med glavna orodja sodi kultivacija. Um lahko kultiviramo tako kot prekrasno polje. Morda bomo morali le v oranje vložiti malo več truda, da si olajšamo dostop do zakoreninjenega ali omejenega razmišljanja.

Vabim te k ogledu video posnetka z naslovom KAKO MOLITI IN PROSITI (za ogled klikni na naslov)

Želite prejemati obvestila o: 

       • najnovejših angelskih nasvetih (video, audio, pisno)
       • spletnih meditacijah in spletnih tečajih
       • akcijah pri prodaji produktov: knjige, angelske karte, angelske esence
       • Potem izpolnite prijavnico tukaj spodaj in vpišite svoj e – naslov